Naturligt/ekologiskt

På Nyhetsmorgon pratade de om ingredienser i naturliga/ekologiska hudvårdmärken. 

Sanningen är att märken som kallar sig detta sällan är det! Producenterna är väl medvetna om att allt fler börjat tänka miljövänligt.

Visste ni att kraven för att få en eko-cert (alltså certifiering att få kalla sig ekologiskt märke) är att produkten måste innehålla minst 10% av ett naturligt ämne.. (Tex en frukt) Det är ett skämt!!!!  Resten då?! det kan vara vadsomhelst !!! Förstår ni?? Så tror kunden att den använder något som är helt naturligt eller ekologiskt, när det i själva verket inte alls är så! 

Dessutom KAN inte ett märke vara helt 100% naturligt. (Såvida det inte bara är en ingrediens, och då är det ingen produkt..) Då en sammansättning av minst två komponenter ÄR kemisk! Allt är kemi....

Vissa menar att kemiskt framställda märken skulle kunna ge farliga reaktioner, ha för starka ingredienser osv. Därför låter det bättre med "naturligt"  MEN om ni tänker efter.....
De flesta allergier är just mot "naturliga" ämnen så som nötter, tomater, växter osv osv.. Så det är inte alltid det vänligaste mot huden och betyder inte att produkten nödvändigtvis är bra.

Jag är absolut inte emot naturliga/ekologiska märken... Däremot falsk marknadsföring! Då konsumenterna tror att de gör något bra. 
Därför ska man som konsument inte alltid tro på allt som media säger.... Som tex bli rädd eller skeptisk när ingrediens tas upp som "farliga", som exempelvis parabener, alla vet att det är "farligt" och är nöjda om produkten inte innehåller just det ämnet som de känner till som farligt...men egentligen är det inte många som vet varför det är farligt... Dom vill bara inte ha det för dom hört det... . Men vad används istället när det tas bort? Det är sånt man också ska tänka på....  ALLT är farligt i mängder!!!  Meeen det är en annan femma, nu kom jag av mig i ämnet :) 
 Det bästa är som Annica Forsberg säger, att rådfråga en professionell hudterapeut för att få den bästa hjälpen och bästa produkter inom kategorin professionell hudvård och inte lågkvalitativa produkter. Där återförsäljarna oftast inte tar ett ansvar. 
Det ÄR skillnad på produkt och produkt. 


In och läs Annica artikel på hudspecialisten.seKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0