Glasses...

För några veckor sedan var jag på hälsokontroll... när vi kom till syndelel och sköterskan frågade mig hur min syn var sa jag: "Jag ser jättebra!! iiiinga problem alls!! Ser super... Jag har jättebra syn :) " När jag sedan skulle rabbla upp bokstäverna, sa jag dom jättesnabbt, för jag kände ju mig såå säker... Då visade det sig till min förvåning att jag inte alls hade så bra syn som jag trodde, sa fel på skitmånga bokstäver!! haha... Så nu har jag fått glasögon. Dom är rätt snygga egentligen...eller vad tycker ni?? Men jag får se hur det går.. Kommer nog införskaffa linser rätt snart.  :)

Goodnight!Nu är det gjort!!!!

Nu har jag tagit sprutan mot Svininfluensan. Har varit så mycket snack om det nu den senaste tiden och alla argumenterar mot och för sprutan. Orkar inte höra det mer. Egentligen är jag mot för mycket medicinering, tar knappt panodil eller alvedon. Tycker kroppens immunförsvar själv ska vänja sig att klara av olika hot mot kroppen. Om man vänjer kroppen vid mediciner så blir ens egen immunförsvar svagare och klarar inte av olika påfrestningar utan medicin. Men nu har jag iallafall tagit vaccinet, vill hellre vara skyddad mot influensan, tror inte sprutan är så farlig som vissa påstår, återstår att se om jag fortfarande lever efter 12 timmar... :P Har iallafall satans ont i armen nu :(

Idol, Malmö Arena

I fredags var vi ju och såg idol på Arenan... Det var stort! Där var så sjukt mycket folk, mest vuxna faktiskt, trodde det bara skulle vara massa barn och fjortisar, men så var det inte! :) (Blev inga skyltar/plakat för vår del, hann inte med det!)  :)  Vi hade ganska bra platser tyckte jag, rätt nära scenen, men nästa gång ska jag sitta LÄNGST FRAM!!
Härlig känsla att se dom Live! Att se dom sjunga, se juryn, de utslagna idolerna, Jihde och t.o.m Katrin Zytriomerska! (stavas det så?)
Jag ÄLSKAR Tove!  :) Men jag tror Erik kommer vinna!

                         
Drulle nr 1!!!!

Jag är bäst i världen på att ta sönder saker... :( Brukar alltid göra nåt klantigt så att jag tappar något, spiller, eller tar sönder något... Varje dag någonting! Råkade tappa min dator så att hela mitt internet-modem krossades.. haha. Behöver verkligen skaffa den bästa Drull-försäkringen som finns!!
Man känner sig verkligen handikappad utan internet :P Men nu har jag köpt ett nytt modem som är mycket finare och passar mig mycket bättre. :)

Idag har vi varit hos J:s föräldrar och satt upp en liten julby. Det blev jättefint! :) Visar bilder på det senare....


Machist!!!!


Hatar killar som behandlar tjejer orättvist! Som gör mycket själva, men så fort tjejen gör det så är det fel.
Finns flera exempel på detta. Ett klassiskt och uttjatat exempel är att ju fler killar har sex med, mer "värda/coolare" är dom, medan om en tjej gör samma sak sjunker hennes värde istället.

Jag tycker det redan är tillräckligt orättvisst mellan könen..  Det är SÅ mycket tjejen får göra/stå ut med. Man har liksom inget val heller! Det är inte precis så att man kan be sin kille föda barnet... 

Några exempel:

• Tjejer får komma ihåg att ta P-piller, varenda jävla dag!!! Inte nog med det får man betala för dom också! (När det egentligen är något till bådas förtjänst)
• Tjejen är den som blir gravid och ska bära ett foster i 9 månader, och på köpet gå upp i vikt  (vissa, inte alla)
• Tjejen får FÖDA barnet (smärta!)
• Tjejen får amma och få brösten förstörda
• Tjejen får ha mens, inte nån gång, utan VARJE JÄVLA MÅNAD!!! under hur många år som helst!!
• Tjejen får ständigt stå ut med trycket från media som visar oss snygga tjejer överallt.
• Tjejen ska raka benen m.m annars är man lesbisk eller feminist??
• Man ska sminka sig....
osv. finns hur mycket som helst!

Trots allt detta tjejen och tjejens kropp ska stå ut med och gå igenom har tjejer mycket högre krav på hur man ska se ut än vad killar har.

Jag klagar inte så, det är säkert en underbar känsla att bära sitt barn i magen och föda den och mata den och allt vad det nu gäller... MEN jag hade inte klagat om det var liiiiite mer jämnt fördelat mellan könen.
Om det finns en gud så är han säkert man, därför han skapat oss så orättvist... usch vad jag är arg på honom i så fall!! Gillar inte honom alls!!!!


Nu menar inte jag att detta är killarnas fel, det kan ju inte dom hjälpa. Men "Machist" är iallafall killar som inte förstår detta, och gör ännu mer saker för att göra det orättvist. Många killar tror sig ha rätten över sin tjej. Jag blir förbannad på sånt! Hatar killar som beter sig så och blir så himla arg när jag ser sådana beteenden i stan, i olika kulturer, religioner osv.
Det är ett ord jag har kommit på, vet inte var jag har fått det ifrån? Har kanske läst det nånstans, eller så finns det på riktigt. J säger iallafall att det inte finns ett sånt ord och skrattar åt mig varje gång jag säger det. Men jag tycker det är fel att det inte finns ett ord för denna sorts beteenden av vissa män, därför säger jag så för att sammanfatta en kille som tycker/tänker så.
Kom att tänka på detta igårkväll när jag efter att ha bäddat ner mig så skönt i sängen kommer på att jag glömt och ta min P-pilla och bad J hämta den och han inte ville!!! Då kom alla tankarna upp... Hahaha...
drömmer mig bort..


Härligt det hade varit med en kryssning över Karibiska haven....Vill nuuu!!

 


Coco Chanel


Idag har jag varit i Malmö hela förmiddagen och fixat en massa ärenden. Skönt att ha det gjort! Nu är jag tillbaks på jobbet, men ska bara  jobba 4 timmar :)

Igår såg jag filmen Coco Chanel, mycket bra film om den legendariska modeskaparen. Den varade hela tre timmar, så den var väldigt långsam och lite seg. Men för mig som gillar mode var den riktigt bra. Väldigt fin men mycket sorglig historia om hur Gabrielle Chanell började som ung och fattig och kom att bli en av de största och mest framgånsrika designerna. Det kom några tårar mot slutet :( När man använder olika märken, tänker man inte på historien som ligger bakom.Ikväll ska jag träffa Anna, Micki och Claudia vi ska göra plakat till IDOL imorgon!!  TOVE ska dets tå på min :)
haha... känner mig som en 14 åring!! :P


Nedräkning!!!Från och med 16:e december kommer jag att vara ledig hela 26 dagar!!! UNDERBART! Ska bli så skönt, behöver verkligen det! Nu är det bara 20 dagar kvar.. yeee :)Jay-Z

Pluspoäng till Jay Z som verkar vara en superbra pojkvän!
Enligt Aftonbladet vägrade han posera med Victorias Secret- modellerna på röda mattan i en modevisning i New York för respekt mot Beyonce. Gulligt va?! :)
Jag såg en intervju med honom när han var här i Sverige för någon månad sedan, och han var så försiktig med allt han sa om Beyonce och på sättet han pratar syntes tydligt vilken respekt han har mot henne.
Då hade även en fest anordnats för honom där det stod en massa strippor precis ovanför deras bord, och enligt många vittnen kollade han inte på dom en enda gång!! Det kallar jag verkligen en Trogen pojkvän!! Han har ju en superfin flickvän också, så klart han ska vara nöjd! Synd inte alla killar är så!

 


Purple!

En färg jag tycker väldigt mycket om just nu är Lila.  
Jag har aldrig tyckt om den färgen förr. Har aldrig passat mig riktigt. Men för en tid sedan köpte jag en del inredningsprylar i den färgen, och jag börjar tycka om det nu. Passar perfekt med en färgklick till resten av inredningen som är Svart, vit och lite beige.Älskar mitt lila nagellack! ♥


 

 


Önskelista till tomten :)

Nu börjar allt snack om Julklappar, tiden bara rusar förbi ju! Imorgon är det exakt en månad kvar till julafton!
Jag har faktiskt redan köpt en del julklappar, annars brukar jag vara sent ute när det gäller sånt.
På lördag ska vi iallafall åka runt till lite olika gallerior i Malmö/Lund och försöka hitta många julklappar till våra nära och kära! :)

Jag önskar mig aldrig nånting.. kommer aldrig på något när folk frågar, för jag köper allt jag vill ha själv. Men i år har jag en liten önskelista... :P
 

På jobbet!

New Moon, tonight!

Jag har längtat efter denna filmen,
Jag Älskar vampyrer, jag vill också vara en. Edward kom och bit mig!
Älskar min syster! Hon är Underbar!!

Min fina syster :) Jag är glad att vi har börjats umgås lite mer. Vi är ju nästan i samma ålder och vem kan man lita på bättre än sin syster? Visst är hon söt?
Igår var jag med Claudia. Vi hade väldigt roligt, blir alltid mycket skratt när jag är med henne. :)
Det hände en jättesjuk grej igår när jag var med henne!!! Vi tyckte det var märkligt iallafall.
Claudia tycker om Jonthan Brandis som är med i bl.a: "Det", "Neverendingstory", "Ladybugs", mest barn/ungdomsfilmer från 90-talet. Han dog ung, begick självmord vid 27 års åldern.
Så vi satt och kollade på massa klipp, bildspel, intervjuer från honom på Youtube. Inget konstigt med det... Efter en stund så ska hon visa mig ett SMS på hennes mobil som jag hade skickat till henne tidigare på dagen, jag hade skrivit något i stil med "Ok, bra! Dår inger jag dig när jag är där" + tre rörliga smileys. Hon skulle visa mig för hon tyckte den smileysen i mitten var så söt/rolig. Och när hon tar upp sms:et så har just den gubben i mitten byts ut mot en bild på Jonathan. ?!?! Hur sjukt är inte det? Hon hade i och för sig den bilden inlagd på sin mobil men hon hade ju typ 7000 andra också? Varför just den liksom? Och dessutom, hur ofta kan ett mottaget SMS ändra sig? plus att det dessutom inte ens går att lägga in en bild på ett vanligt SMS, bara MMS. ? Konstigt.Jonathan Brandis


Twin!


Mit stjärntecken är Tvillingarna.
Det passar ganska bra in på mig eftersom jag har två sidor av mig själv. Eller...  egentligen har jag rätt många olika personligheter. Men det jag menar är att jag kan liksom förvandlas från en personlghet som känner, tycker, upplever en sak, till en helt annan som tycker helt tvärtemot. Om rätt allvarliga saker ibland, Det kan gå ganska exktremt åt olika håll.. haha.. svårt att förklara.  :)

Birthday.se kan man genom att skriva en persons namn kolla födeldedatum, stjärntecken, vad det betyder osv. Man kan till och med kolla hur många dagar man har levt, vilken dag i veckan ens födelsedag kommer att falla på och lite andra roliga saker. Jag sökte på mig själv och kollade lite vad där stod om mitt stjärntecken, ALLt stämmer på mig!!! Tvillingarna (21 maj - 21 juni)

Luftens natur är att vara intellektuell och positiv


Tvillingarna står för föränderlighet och anpassning. Snabbtänkta och rörliga. Tankar och ord betyder mycket och de älskar livliga debatter. Svårt att koncentrera sig på en sak i taget, både vad det gäller yrkesprojekt och kärleksrelationer. Behov av omväxling och gillar inte regelbundna vanor. Ytlig inlärningsförmåga, kan ofta väldigt lite om väldigt mycket. Verkar ofta kylig och ytlig, rastlös och nervös, men tack vare behovet av kontakt med andra, är de ändå ofta populära som vänner. Barn brukar uppskatta tvillingens påhittighet. Älskar att flirta!

Lämpliga yrkesval: Allt inom kommunikation, ex. Journalist, författare, dramatiker, reporter, telefonist, lärare, eller yrken som innebär resor.
Fysiska kännetecken: Slank, glad, levande ögon, silkigt hår.
Känsligaste kroppsdel: Lungor, nacke och axlar

Bad romance


Ohh, caught in a bad romance

I want your ugly I want your disease I want your everything As long as it's free I want your love Love, Love, Love I want your love

I want your drama The touch of your hand I want your leather studded Kiss in the sand
I want your love
Love, Love, Love
I want your love
You know that I want you And you know that I need you I want a bad, bad romance

I want your loving I want your revenge
You and me could write a bad romance
I want your loving
All your lovers revenge
You and me could write a bad romance

I want your horror I want your design
Cause you're a criminal As long as you're mine
I want your love
Love, Love, Love
I want your love
I want your
psycho Your vertigo stick Want you in my rear window Baby it's sick
I want your love
Love, Love, Love
I want your love
You know that I want you And you know that I need you (Cause I'm a free bitch, baby) I want a bad, bad romance J'veux ton amour, et je veux ta revanche J'veux ton amour, I don't wanna be friends

Rah rah, ah ah ahh Rah muh, Rah muh muh GaGa, ohh lala Want your bad romance!


godnatt..

Äntligen kom mitt paket som jag hade beställt för ca 3 månader sedan!! jag skojar inte, det var verkligen tre månader sedan. Dålig service! :/ Det var två klänningar jag hade beställt. Och guess what?! jag fick bara den ena!!!! antar att jag får den andra om tre månader till. Men klänningen var fin i alla fall.
Dom måste vara trötta på mig där på OKQ8, haha.. känns som jag går dit hur ofta som helst och hämtar paket, och det sjuka är att jag glömmer vad jag har beställt, så det blir en överaskning varje gång jag kommer dit. :)
  
Idag har jag varit med Sophia, hade inte sett henne på länge så vi hade en massa att snacka om. ♥

Tack till er två som svarade på inlägget lite längre ner om vem som läste min blogg.  Den dagen var det ca 40 besökare och endast 2 lämnade ett inlägg. Tack till er :)

Lyssnar på Angels med Robbie Williams, den har fastnat i mitt huvud, den är så bra!
Nu ska jag lägga mig, och drömma om vackra angels. godnatt!

3


1, 2, 3
Not only you and me
Got one eighty degrees
And I'm caught in between


Three is a charm
Two is not the same
I don't see the harm
So are you game?


Cinderella


Ni vet hur det känns när man liksom har kört fast i livet?
Så känner jag nu!
Varje dag är samma sak hela tiden. Det driver mig till vansinne. Jag vill ha stress, långa dagar och känna att jag utvecklas!

En gång i tiden hade jag så mycket för mig, (haha, låter som jag är 100 år, men för en tid sedan iallafall) och det är det jag vill, ha mycket att göra! Nu när jag inte gör så mycket så har jag tid över för att sitta och filosofera och och tänka en massa och det är inte hälsosamt för mig, för jag blir bara så jäkla deprimerad!

Förr gjorde jag en massa: Jag pluggade, ganska mycket tid som gick åt det eftersom jag strävade efter höga betyg, jag tränade minst tre gånger i veckan, pluggade till körkortet, plåtades för olika småsaker lite då och då, jobbade extra på kvällar/helger, jag gjorde något speciellt varje fredag ( bio, restaurang, café, bowling etc), festade varje lördag, Jag hade en stor skara vänner… från skolan, barndomsvänner, malmö-vänner och andra lite runt om i landet… försökte umgås med olika vänner minst tre gånger i veckan, umgicks med pojkvän minst tre dagar i veckan, försökte umgås lite med familjen, Jag  reste runt mycket, både här i Sverige/Danmark OCH planerad en stor resa varje år.
Vet inte ens hur jag fick ihop det och hur jag fick tiden att räcka. Men det är JAG. Stress och många bollar i luften. Jag gick ut vid halv 8 på morgonen när jag skulle till skolan och kom hem vid 11 då det var dags att lägga sig för nya äventyr dagen efter. Jag hade ett LIV!

Jag är så fruktansvärt trött på mitt liv för tillfället. Trött på mitt jobb, enformigt och tråkigt.  Jag behöver utvecklas hela tiden, lära mig något nytt. Klarar inte av att bara finnas och att allt bara flyter på, att allt jag gör går på automatik. Jag måste utvecklas som person! Jag är SÅ trött på det att jag ibland när jag sitter i receptionen bara vill ta telefonen och slänga den hårt på någon i huvudet!!! eller skrika något riktigt elakt till dom som ringer och bara slänga på luren. Jag orkar inte mer!!!

Det är så stor skillnad på hur jag lever nu mot hur jag var då. Man bodde hemma, hade inga ansvar, och gjorde så mycket som jag nämnde ovan. Nu lever man ett samboliv som bara är: jobb, hem, diska, sova, jobb, hem, laga mat, sova, jobb, hem, tvätta, sova… osv.. plus lite annat då och då. (Ok, nu överdriver jag, lite kul har jag faktiskt) Men det räcker inte för mig, det känns så enformigt.

Alla val i livet är svåra, jag valde väl detta av en anledning. Och visst, jag har ett stabilt liv- Jag har pengar, jag har en fin lägenhet, jag har en massa saker, jag har allt jag vill ha! Materiellt sett!
Men gör jag fel? Borde jag flytta härifrån? Långt härifrån… Borde jag byta jobb? Borde jag börja plugga och i så fall vad? Eller borde jag bara resa runt och se var ödet tar mig?
Allt går så segt det är som en ont cirkel just nu!
Jag pallar inte detta länge till, jag vill så mycket mer men istället står jag bara kvar. Jag vet liksom inte var jag ska börja.

Jag känner mig vilsen!
 


Viña del Mar

Som vissa vet så kommer mina föräldrar från Chile.
Jag var aldrig där som liten och har aldrig bott där själv, så jag har absolut inga minnen därifrån. Men jag har varit där ett par gånger när jag var ungefär 16/ 18 år...  Och jag har haft sjukt roligt varje gång. Jag hade aldrig kunnat bo där, pga de stora skillnaderna mot Sverige som jag är van vid. Men det är ett perfekt turistställe att resa till. Ett helt annat liv, när man är där känns det som man lever på riktigt, helt otrolig känsla. Där finns SÅ mycket att göra, dygnet runt! Staden lever på natten också, stort utbud av nattliv. Kvittar om man går ut mitt på dagen eller mitt i natten, lika mycket folk ute och alla är så glada. Mycket fest och liv!
Får lite nostalgi när jag kollar på bilder därifrån.


 

 

 

    Hela staden ligger vid kusten. Staden heter Viña del Mar och betyder: Havets Vingård.

 


paljetter :)

Nu har jag äntligen köpt mina paljett-leggings!!
Jag tycker det är så fint med paljetter, festligt! :)vem läser min blogg?

Jag undrar vem som läser min blogg... ? Jag är skitkass på att skriva inlägg, ändå har jag ganska många besökare om dagen. Visste inte ens att jag kände så mycket folk? haha :P
Hade varit intressant att veta ...
Jag ska bli bättre på at uppdatera, promise!
Fredag den 13:e

Har ni haft otur idag?
Inte mer än vanligt för min del.


Idag är det premiär för filmen 2012.Ska du se den?


Redan??

Jag har redan fått fyra förfrågningar om nyår!!... Jag har inte ens hunnit tänka på det än! Är det inte lite tidigt att planera det redan??
Tiden går så fort så man hinner ju inte förstå att det är jul och nyår snart. Men när man tänker efter så är det bara en och en halv månad kvar!! Så ska man göra något stort så är det kanske dags att börja tänka på det nu. Nyår är ju ändå nästan största festen på hela året!

Detta är svårt, vet inte vad jag ska välja? Alla vill ha svar så fort! Sälen, stor fest i Lund, en annan fest eller ett event i Malmö.... Eller ska man bara fira hemma med sina kompisar?

Folk behöver ju kanske boka, hyra lokal, ordna catering osv, så jag förstår ju att dom vill ha svar!  hmm, får tänka lite på det.
   

 

       

          Lustigt...

Sitter och tänker lite på hur människor fungerar (speciellt tjejer).

Det är konstigt att alla är så jävla bra på att döma andra. Alltid hacka på andras utseende eller val i livet. När det gäller att hjälpa till eller försvara en vän så är folk dock inte lika bra. Men på att snacka skit, då finns det hur mycket som helst att säga. Snacka om andra och tror sig veta allt bättre än alla andra, till och med bättre än personen som problemet gäller, det är märkligt!

Jag är så trött på detta!! Jag har upplevt det så mycket den senaste tiden. Jag har märkt det på folk jag umgås med, på jobb, bland vänner, på fester osv. Hur orkar folk? Det står en grupp och pratar skit om någon, man hör en massa med dumma kommentarer, så fort personen i fråga kommer fram så fjäskar alla som faan!! Sen går någon annan ifrån, då börjar alla prata skit om den.
Visst, skvaller kommer alltid finnas, och visst är det kul med lite gossip-talk, Men nu menar jag mer när man säger saker som sårar andra.
Jag är väldigt ärlig som person, därför kan inte jag förstå detta falska beteendet, om jag inte gillar någon, eller pratar illa om någon så visar jag det tydligt! Varför låtsas tycka om någon och sen snacka skit?? Och om jag påpekar andras fel, så har jag oftast sagt det till personen det gäller rakt i ansiktet från början. Alla gör misstag, men folk som lever på detta sättet?
Att sådana här personer inte förstår att sen när du själv går ifrån så pratar dom skit om dig! Man kan inte ens lita på de närmaste. (Detta gäller såklart inte alla, bara från de personer som brukar snacka skit till dig om andra. Tänk på det!)

Samma när folk har problem. Förstår inte människors glädje i andras mottgångar?! Visst, alla kan vara lite elaka ibland. Men inte mot sina egna vänner? Nu för tiden känns det som att om det händer något, så ska alla sprida det snabbare än ljusets hastighet istället för att försöka hjälpa till och lösa problemet, det är liksom roligare att sprida det.

Om man tänker på ett vanligt samtal mellan vänner: Har ni tänkt på att varje gång man pratar om andra, så är 90% av det man nämner skitsnack? det är inte alls lika ofta man hör positiva saker om andra, Om hur snygg en annan tjej är, om hur glad man är för att det går bra för någon annan, om hur duktig någon vän är som har lyckats så bra… nej, utan det är mest negativa saker! När vissa börjar plugga, hör man direkt andra som säger saker i stil med: ”men det kommer hon aaaldrig klara, det är för svårt för henne, hon hoppar säkert av snart” eller ”vad tråkigt ämne hon ska plugga” istället för att gratulera sin vän och vara glad för hennes skull. (vill bara påpeka att det oftast är dom som inte börjat plugga än som ger ifrån sig dom här kommentarerna) Undrar varför? Kan det ha med den svenska avundsjukan att göra?!

Folk hatar att andra kan ha det bättre än dom själva. De kan inte glädjas åt andras framgångar, tvärtom ska alla hacka och försöka hitta nackdelar. Personligen tror jag att det mest handlar om att dom själva är bittra och inte speciellt nöjda med sitt liv. De blir rädda på något sätt så de mår bättre av att prata illa om andra och ständigt försöka trycker ner folk och få dom att “krympa”. Men det de inte fattar är att personen fortsätter lyckas, och man trycker endast ner dom i sina egna ögon (och kanske möjligtvis de kompisar som lyssnar och tror på allt.) Men hur mycket kan det vara värt? Jag bryr mig inte om någon sådan människa ser ner på mig eller trycker ner mig i sina egna tankar, det är deras energi som går åt sånt, dom som jämför sig och dom som mår dåligt med sig själva. Så det är inte precis något att känna sig nedtryckt för, tvärtom.


Helgens bravader

I helgen hade jag, Jonte, Martin & Sophia årets Halooweenfest!
Vi kom hem till dom 9 på morgonen, åt frukost och pysslade hela dagen med dekorationer, spindelnät, fågelskrämma, lik, spindlar, skellett, råttor, blodiga gardiner, spöken och dyllikt.  Själv blev jag riktigt nöjd med resultatet, det var riktigt spökligt och läskigt överallt. Till och med skrikande ljud och allt. :)
Runt kl 20.00 började gästerna komma, det var kul att se allas olika utklädnader. Där var träsktroll, pirat, mumien, Jokern som sjuksköterska (som vann priset för "Best costume"), häxor (en utklädd, andra riktiga), djävul, död miss Universum och t.o.m själva döden var på besök! Jag tyckte de flesta var riktigt bra utklädda, kul att se! :)
Martin och Sophia var ett dött brudpar, Jonte var Pennywise i filmen "Det" och jag var en Black Angel!
Det blev väldigt lyckat och en riktigt rolig fest.
Kvällen slutade inte riktigt som jag ville, blev lite skandaler, bråk, besvikelser och människor som inte vet hur man beter sig, Men förutom det hade jag riktigt roligt!! :)


Här kommer lite bilder:    


so cute!

   


   Jag tyckte Pennywise var bäst!!RSS 2.0