SÖKER JOBB !!!

Jag börjar få panik över min ekonomi.......
Satt och räknade på det här om dagen och blev helt knäpp... Hur fan ska man klara sig när man pluggar och är van vid den inkomsten jag har idag?!!?

Jag söker akut jobb!!! Helgjobb... Jag gör Vadsomhelst!!!! (eller, inte riktigt vadsomhelst) ni förstår hur jag menar :)
Hör av er om ni vet något!!! Hade varit snällt!!

Hur gör ni som pluggar?? förslag? Tips någon?? :)




Kommentarer
Postat av: C

"Vad har du för inkomst i dags läget & hur mycket kommer du få? Hur stor är skillnaden?

& ska du få studiemedel eller ta csn lån? Eller både och?"

- Ganska så privata saker... (tycker ju en del) Så du behöver självklart inte svara på detta, utan bara tänk på det för dig själv. För det är ju vi alla så bra på att göra ändå ;) Heh. (Om du inte redan gjort det såklart!) Men alltså, tänk bara - "hur stor är skillnaden egentligen..." & klart att du kommer inte kunna leva som när du har haft arbete, det kan ju ingen som pluggar!

Man kan ju säga som så att hoppas att du sparat en jävla massa pengar nu när du ska börja plugga igen ;)

Jag som själv pluggar vet hur snålt man får leva - verkligen! Det går inte att köpa dom dära extra skorna som man bara så 'MÅSTE' ha... Man får helt enkelt börja priotera saker & ting. "Vad är viktigast för mig? Vad BEHÖVER jag mest?" Ordet behöver kommer verkligen bli ett ord som du kommer tänka mycket på. "Vad behöver jag & vad behöver jag inte?"

Som tex. när du är & handlar mat (för det måste vi alla göra, någon gång iaf!) - Köp verkligen det billigaste av maten o håll utkik på låga priser i reklamen, som kött & så, sånt som annars är ganska så dyrt. Man kan inte direkt köpa med smaklökarna utan måste verkligen kolla på priset. Tyvärr! Låter säker jättetråkigt men det är nyttigt för alla att lära sig den delen i livet också! Så anser jag det i alla fall :) Det handlar ju bara om ett år för din del, & det går ju så himla fort! Snabbare än man anar. Så det klara du! Sen kan du börja leva som en prinsessa igen :D

Kan säga dig det att jag söker också helg jobb - överallt! Just också för att jag vill komma ut i arbetslivet & tjäna egna pengar. Det är nyttigt för alla! Men det är så svårt, så svårt! Det finns ju tusentals ungdommar som bara går hemma & drar benen efter sig för de inte får ett jobb! Riktigt sugigt.

...Så är verkligheten.



Lycka till. Tilltro på dig själv att du klarar det är det viktigaste! & det tror jag att du har. Jag vet att du klarar det, alla kan om dom vill! ;)



- Kanske inte något så bra tips men men..

2012-02-01 @ 20:06:11
Postat av: Paulina

Tack för dina tips!! :) Inkomsten kommer att vara ca en tredjedel av vad jag får idag (CSN bidrag+lån) och då går det mesta till räkningar + mat, så kommer knappt ha något över att "leva för" eller shoppa i månaden :( men men, jag får väl lära mig :) Det som är nackdelen när man börjar jobba direkt, istället för att utbilda sig först... :/

Men som du säger, det är bara ett år och det går otroligt fort! Så det är bara att blicka framåt...

Och lätt att jag ska sitta och kolla igenom reklamblad osv, så man inte slösar pengar i onödan :D

Tack för dina kommentarer!! :)

2012-02-02 @ 09:07:55
URL: http://mepaulina.blogg.se/
Postat av: Honey-bee :)

Du är så söt Paulina som oroar dig så. Det kan vara jättesvårt att gå från en bra inkomst till CSN. Men det fixar du. Jag klarar mig så då kommer du också göra det. Tyvärr kanske man får börja säga nä till saker, välja dina aktiviteter litegrann. Men man kan göra allt man vill egentligen fast "budget-varianter". Så kul du ska börja utbildning :) Rock om bumble-bee. bzzz <3

2012-02-19 @ 10:40:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0