Kvinnlig könsstympning

"The Dessert Flower"


Kort Sammanfattning: (PS: Varning för Spoilers!!!) *
"Hon ska giftas bort med en 60-årig man (gubbe!) när hon får mens och ”blir kvinna” (alltså runt 12 år!!!) (Bara där brann jag av ilska!!)
Flickan rymmer på natten, ensam, barfota, utan mat, utan vatten, ut i den stora öknen.......
För att göra en lång historia kort, hamnade hon i London och blir upptäckt av en känd fotograf och blir en känd supermodell."
________________________________________________________________________________________



Waris Dirie, Var den första kvinnan som öppet tog upp frågan om Kvinnlig könsstympning. Detta utförs på flickor i olika delar av Mellanöstern och Asien. Det finns olika metoder att utföra det på. Just i Somalia där hon kom ifrån så är det Infibulation som gäller; att man tar bort  hela yttre kvinnliga könsorganet, d.v.s. hela klitoris, inre blygdläppar och yttre blygdläppar, alltså...ALLT! Endast en öppning lika litet som ett tändstikshuvud lämnas kvar.  
Kvinnan anses inte vara ”ren” annars.

Mitt i öknen sitter alltså en kärring och gör detta på små flickor, på tre-åringar???!!! Mamman håller henne medan den andra skär av allt med ett rakblad utan smärtstillande! Och lämnas ensam i en hydda i öknen för att återhämta sig och ”läka”.
Seriöst?! Hur outvecklat ett land än är så VET man att detta är fel och en extrem hälsorisk!

Ingreppet innebär alltid smärta, blödning och komplikationer;
Infektioner, feber, Blodsförlust, mensbesvär, smärta, svimningar, ärr och cystor, skada på urinröret, kan uppstå skador på närliggande organ, Svårighet att tömma blåsan helt när man kissar, problem vid förlossning, smärta vid samlag och dessutom kan dessa kvinnor inte njuta av sex.
Många flickor dör vid ingreppet.

1997
bestämde sig Dirie för att berätta historien om sin könsstympning istället för den vanliga historien om hur det kommit sig att hon blivit modell. Nu är Waris Dirie FN-ambassadör, supermodell, hon har skrivit två självbiografiska böcker "En blomma i Afrikas öken" och "Ökenblomman återvänder", samt boken "Smärtans barn".

Nu klarade just den här kvinnan sig. (Även om hon fick lida en hel del på vägen) Men jag tänker på alla flickor som stannar kvar och måste gifta sig med äckliga gubbar och behöva ligga med dom. Sex för en”vanlig” oskuld tjej kan göra ont, tänk då på stackars flickorna som knappt är tolv år och inte ens har något hål?!  Utan han helt enkelt spräcker upp hela! USCH! Vidrigt!!!!

Det är beräknat att tre miljoner(!!!) flickor omskärs varje år, och att totalt minst 100 miljoner kvinnor i världen är omskurna. Om jag inte minns fel så är det ca 6000 flickor som omskärs varje dag!!

Vi här, klagar för att ett alldeles för litet barn får hål i öronen då dom inte kan välja det själv, (vilket jag tycker är helt logiskt) för att man inte vill se sitt barn lida ens det lilla!
Detta är fan omänsligt! Förstår inte att kvinnorna själv går med på att göra detta mot sina barn.


Kyia Kebede som spelar Waris i filmen, vacker!!


Både Waris och Kyia tillsammans i en kampanj för H&M


Kommentarer
Postat av: rob

håller med dig!!

2011-09-21 @ 09:16:26
Postat av: Rubber Friend

Islam är avskyvärt, Du är en av få unga kvinnor i Sverige som inser detta, kanske därför din blog är så läsvärd!

2011-09-26 @ 20:22:44
Postat av: I love Islam !

Islam har inget med det här att göra ! Waris är helt enkelt en slampa som inte vet vad hon gör eller vem hon är , Hur tror ni att européer är perfekta när dem väl gör kvinnan till slampa , varje dag måste hon klä av sig steg för steg ,tills man bara ser hennes barfota kropp nacken , och då blir mannen nöjd med henne , är det så ett samhälle ska vara , det finns igen jämlikhet i den här världen och det här så kallade "kvinnlig könsnypning " Är bara en tradition som har funnits i flera generation och islam har inget med det här att göra , Islam är helt enkelt frihetens religion ! Läs om islam innan ni har något att säga om det !!

2012-09-30 @ 19:24:31
Postat av: Tobi

Det finns ingen frihet i Islam. Hur mycket frihet är det när oskyldiga mördas halshuggs begravs levande osv ? Allt står i Koranen som är omänskligt, bland annat 164 versar som uppmanar till mord på dem som inte följer Allah. Det här praktiserar IS/Isis.

2014-09-14 @ 07:18:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0