Värmer hjärtat

Christian the lion

På 60-talet I London var två unga Austrialensare, John Rendall och Anthony Bourke på varuhuset Harrods (London) när de såg en liten lejonunge i deras "exotiska djur"-avdelning som dom fastnade för. 
De köpte honom (på den tiden fick man köpa sådana djur) och döpte honom till Christian. De blev deras lilla familj.
Men med tiden, när Christian var 8 månader gammal så klarade de inte av att ha honom hemma längre, han blev för stor för deras hem och det blev svårt att motionera med honom som han behövde.
De fick kontakt med en George Adamson i Kenya som tidigare återanpassat lejon till det vilda. Så han flögs till Afrika för att lära sig leva i det vilda. De var osäkra på att han skulle klara sig då han levt som tamt husdjur hela sitt liv.
Han klarade sig fint och kom till Georges plats med jämna mellanrum. Tills han ett tag försvann och var borta ganska lång tid.
De två Australiensarna bokade en resa dit för att besöka honom och konstigt nog kommer Lejonet tillbaka dit ca 2-3 dagar innan de kommer. (precis som att han kände det på sig?)

Lejonet sitter på en klippa när de två männen står ute och väntar, dom är rädda att han inte ska känna igen dem. Så fort han ser dom springer han till dom och hoppar på dom och kramar dom och slickar dom på hela ansiktet <3 så himla fint!




Om ni vill se klippet sök på lejonet Christian (bl.a visats på Skavlan)
ryser i kroppen :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0