Närkontakt

Här om dagen såg jag denna film, Närkontakt (The fourth kind).


Dr Abigale åker till Alaska (där antal rapporterade fall av alien abduction är högre än någon annanstans.) för att videodokumentera vittnesmål från olika människor som kan ha blivit bortförda av utomjordningar. Det visar sig att deras historier, oberoende av varanda, innehåller liknande detaljer.

Filmen är baserad på verkliga händelser, och filmen blandar fiction med verkliga videor och ljudinspelningar.



Namnet The fourth kind kommer från Närkontakt av olika grader:

första graden - Syn av en utomjordisk farkost (UFO).
andra graden - Syn av fysiska spår från en utomjordisk farkost. (atmosfäriska fenomen eller slitage/märken på marken)
tredje graden - Syn av utomjordiska varelser
fjärde graden - En människa blir bortförd av UFO eller utomjordningar

Filmen var sådär, men ämnet intresserar mig.



Från mitten på 1900-talet har folk berättat historier om hur de blivit utsatta för alien abduction. Alltså bortförda av utomjordiska varelser som utfört experiment på dem.

Ett av de första fallen som fick mycket uppmärksamhet kom 1961 när det amerikanska paret Betty och Barney Hill blev bortförda av aliens när de åkte bil.
När de var ute och körde på kvällen 19:e september såg de något i luften som de först trodde var en fallande stjärna. Men sen märkte de att ljuset tycktes följa efter dem. Barney gick ut ur bilen. (Stort misstag! Gör inte det i en liknande situation!) Ljuset visade sig var format som en disc. Inuti kunde Barney se människoliknade varelser som kollade på honom. Han gick närmare (smart Barney!). Varelserna började röra sig och i huvudet hörde han orden: Stanna där du är och fortsätt titta. Barney gjorde motsatsen. Han sprang förskräckt tillbaka mot bilen. De började köra i väg men märkte snart att bilen vibrerade. De hörde även konstiga surrande ljud. De kände sig varken sovande eller vakna och underliga i kroppen. När de kom till sans igen var de långt från den plats de upptäckt discen. Det hade dessutom gått flera timmar som de inte kunde redogöra för.

Betty hade efter incidenten drömmar om hur hon och Barney togs ombord på en farkost av underliga varelser som undersökte dem. Båda två prövade att försöka minnas mer under hypnos senare. Vad de egentligen upplevde den där kvällen är fortfarande ett mysterium.
Lika mystiska är alla andra alien abduction-historier folk har sagt sig uppleva sedan dess. De känner inte allt just när de händer och de kan inte heller minnas det efeteråt. De flesta som varit med om sådana här händelser har varit helt vanligt folk som inte har visat minsta tecken på psykisk sjukdom eller liknande.




Tror ni på sådant?

Jag tror absolut att det finns mer liv än oss. Varför skulle det inte finnas liksom? Tycker inte det skulle vara konstigt alls eftersom det säkert finns fler planeter som är lika utvecklade (om inte mer) än jorden vi lever i! Det skulle vara ännu konstigare om det bara fanns vi trots storleken på hela rymden... Finns ju oändligt många planeter, solsystem, galaxer osv osv... det tar ju aldrig slut!
Så visst tror jag att vissa av de här fallen kan stämma... hade vi (mänskligheten) hittat liv på en annan planet hade jag inte blivit förvånad om vi plockat upp de varelserna för att undersöka..

Det är svårt att veta om det är sant eller inte, då det sällan finns bevis. En förklaring till att folk tror dom blir bortförda kan vara sömparalys (som jag tidigare nämnt, som jag själv får ibland). Det är också mycket som lätt  kan fejkas med videos, foto m.m. Men det kan också vara så att USA:s regering (Area 51) vill tysta ner det. Eftersom folk som påstår att de varit med om Alien abduction oftast är psykiskt friska.

Kan vara sanning, kan vara bluff.
Men vi är naiva om vi tror att vi är ensamma.



 

 

Kommentarer
Postat av: Ida

Intressant ämne, verkar som du kan mycket om det, skriv gärna fler sådana här inlägg :)

2010-09-15 @ 10:22:08
Postat av: Your Dream

Ämnet är intressant, men filmen SUGER...

2010-09-16 @ 10:44:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0