Regina Spektor- Samson

Fan!.. Sitter här och nästan bölar... Satte igång Spotify, meningen var att jag skulle bli festsugen med massa partymusik, men kom in på en sorglig låt.

Såg ni det avsnittet på Idol, i onsdags tror jag? När Bagge var och hämtade en tjej i hennes skola?... Jag fick rysningar när hon sjöng, det var så fint!


Jag hade inte lyssnat på texten och visste inte vad låten hette utan tyckte bara hon sjöng fint, men igår berättade Anna att låten hette Samson och handlade om den bilbliska berättelsen...

Samson var en hebreisk hjälte... Gud hade gett honom en övernaturlig styrka, som satt i håret, (så han skulle aldrig klippa sig för då förlorade han krafterna) I Gaza mötte han en filisteensk kvinna, Dalila (vilket var en "synd" eftersom hon var av annat folk och tro) Han älskade henne så mycket så han avslöjar sin hemlighet för henne.
Dalila sviker honom och lät raka av hans huvud när han sov och överlämnade honom till filisteerna. Dom stack ut hans ögon så han blev blind, och utan hår hade han ingen styrka, han blev kedjad och fick göra slavarbete.
När den stora gudafesten hölls, uppvisades Samson som ett spektakel och förnedrades. Hans hår hade dock växt ut igen. Han hade straffats för sitt misstag.
 Han bad om att få vila vid den stora midpelaren (i taket på templet). Han tog ett stadigt grepp, och med sin enorma styrka välte han pelaren. Templet rasade över alla 3000 Pilistiner som hade samlats på den stora festen, och honom själv.  
Så han dog som en hjälte, genom att frivilligt offra sitt liv för sitt mål han hade svikit.

Sad story :(
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0