The Truth - Retuchering

Det är ingen hemlighet att i stort sett ALLA bilder man ser i tidningar är retucherade. T.o.m helt vanliga "vardagsbilder" från olika bloggar och diverse hemsidor är photoshopade.
När man var liten tyckte man att alla kändisar och modeller var så fina för dom hade så fin hud, kropp osv, tills man insåg att allt var fejk :P Dom ser precis likada ut som vemsomhelst!

Numera är det ingen som kan ha missat det, då det är mycket mer öppet. Alla vet att det mesta är fixat och låter sig inte luras av det, MEN alla vet inte till vilken grad.

Senast jag fotades sa fotografen till mig att retuchera en omslagsbild till tidningar som t.ex Vouge tar MINST 10 timmar!!! För att varenda liten detalj ska bli perfekt. Jag har själv sett lite hur det går till och det är helt sjukt vilka underverk man kan göra med sådana program! Egentligen är modellerna precis som det låter: modeller för något som blir något helt annat, eftersom allt är fixat. Allt från form, färger, storlek, huden, veck, bristningar, allt! 


Det är många steg för att få den perfekta bilden:

• 1. Operationer, (i vissa fall) Finns ju dom extrema som Heidi, men sen är där en hel del som har gjort hur många ingrepp som helst, t.ex i ansiktet, men dom blir ändå kallade "naturliga skönheter" som t.ex Angelina Jolie, Kate Winslet, Megan Fox och en massa andra. Folk märker oftast bara när det är bröstoperationer, men det finns så mycket mer! (botox, näsa, kindben, haka, panna, ögonbryn, hals, nacke, öron, ögon, bl.a.)




Botox, näsa, ögonlock, kindben, haka, överskottshud bl.a




•  2. Styling: spraytan, lösfransar, smink, extensions, vinkel, poser (som kan göra en jäkla skillnad på resultatet) 






•  3. Utrustning:
Inställningar på kameran, objektiv osv





3.
Retuschering: form, färger & effekter


Scenframträdande samma månad som de här bilderna togs... lite skillnad!






Stor skillnad på öronen och formen på båda ansiktet och halsen


Varför göra en person som redan är smal ännu mer smalare? och mycket längre?



    






Bilder från SVT samt från bloggen då hon är "naturlig". Både huden är slätare och märkena hon har vid ögonbrynen är borta?



Bild 1: naturlig, Bild 2: stylad, Bild 3:redigerad

Skillnad va?!

På vissa av bilderna är även före-bilderna fixade en del, så tänk då så stor skillnad det är från originalet till slutliga bilden?! Tänk på det innan ni vill se ut som en kändis på någon fin bild ;)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Sånt där är alltid bra att se.

:)

2010-03-23 @ 01:00:59
URL: http://tanyk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0