SEX !

Jag läste ett inlägg i Natashas blogg som handlade om sex.  Jag förstår exakt vad hon menar och håller med till viss del.

Jag älskar sex, tycker det är jättekul att prata om det och hatar också det gamla 1800-tals religiösa tänkandet. Många dömer ju gärna andra: för att dom har många olika sexpartners, klär sig på ett visst sätt, för sin sexuella läggning, tjejer som viker ut sig, folk som väljer att förändra något på sin kropp osv. (Många gånger för avundsjuka eller för att dom själva inte har ett sådant liv.)

Jag personligen tycker att varje person ska kunna leva sitt liv på sitt sätt och göra precis vad man vill utan att bli dömda. Man ska vara stolt över sin kropp. Och tycker man att man har en snygg kropp och vill visa upp den, så gör det.

Men jag förstår inte hela grejen med att göra sex mer öppet än det redan är?
Hon undrar varför det är så tabu med sex, men det är just det det inte är! Sex finns överallt: tv, internet, skolan, tidningar, det pratas öppet om det överallt.

Hon säger också att det är det mest naturliga som finns, som att äta och gå på toaletten. Men jag håller inte med, självklart är sex naturligt, men en människa kan överleva utan.  Men man kan inte leva utan att äta, sova eller gå på toa. Och om det nu är samma sak, varför då anspela allt på sex? menar hon då att hon lika bra hade kunnat sitta på toaletten på bilden till sin header? Det hade ju varit samma sak i så fall? Det finns mycket som är naturligt, men man vill inte ha allt upp i ansiktet hela tiden. Och om det är lika naturligt som att gå på toaletten. Tycker hon då det är OK att alla ska utföra sina behov på allmänna platser också?? Precis som att det är privat, så är sex det också!
Och ja, att vara kåt är naturligt, men man kan inte jämföra det med saker man gör öppet som att äta? Man hade tillexempel inte viljat se en familjemedlem eller någon annan för den delen sitta och ta på sig själv bara för att det är naturligt? Det finns ju gränser och vissa saker är privata helt enkelt!

Och jag förstår poängen med att det är vi människor själva som skapar vad som är ”tabu”, att det är vi som sätter upp reglerna. Som att det t.ex. är förbjudet att visa axlarna i vissa länder för det skulle vara för ”sexuellt” men att det inte alls är så här i Sverige. Om man från början hade vant sig att gå nakna så skulle det inte vara något märkvärdigt, det skulle vara något självklart och naturligt, men samtidigt: Hade man verkligen viljat att det var så?? För det första hade det varit väldigt opraktiskt i ett kallt land som Sverige. För det andra hade det varit så ohygieniskt, tänk på  alla kroppsvätskor! Äckligt ju! Dessutom är inte alla så unga och ”snygga”, man hade ju tillexempel inte viljat stå bakom en naken gubbe i kön på ica? För att om det nu skulle vara så accepterat med nakenhet så skulle det ju vara lika accepterat i alla åldersgrupper. Man hade ju inte kunnat ha någon regel att det bara skulle vara OK för vissa och inte för andra.

Och jag förstår inte varför ska man skryta om det via sitt utseende? Skulle det betyda att folk som visar sin kropp och pratar om sex öppet är mer sexuella än andra? En del är jätte öppna med det, en del mindre. Alla kan fortfarande ha lika mycket eller lika lite? Tycker inte det har med saken att göra.

Alla skulle inte heller uppskatta att det var så öppet. Sex kan ge många känslor, både fina och fula, beroende på olika upplevelser man har som person. Alla är så olika. Vissa älskar mat, andra inte, vissa tycker om att träna, andra inte, vissa tycker om sex, andra kanske t.o.m. ogillar det? Många missbrukar det, som med mat, droger, sprit, spel och allt annat som går att missbruka. Finns alltid missbrukare i varje kategori. Om sex nu skulle vara SÅ öppet, så hade detta ökat. Och könssjukdomar skulle ta över världen.

Dessutom ska nakenheten och sex vara något fint, men det har missbrukats så mycket, människor anspelar så mycket på sex, att det har blivit en sak, som man inte ser det fina i det. (Jag vill inte låta som en moral-kärring :) ) Men det är liksom sådana här tankar som gör att sex blir obetydligt, att det blir en vanesak. Attraktionen försvinner, Sex ska vara något speciellt, man ska kunna ha fantasier och inspireras av det (därför är det också bra att folk har kläder på sig, då blir det en nyfikenhet vad som finns innanför!) :)

Jag tycker som sagt att alla ska göra och syssla med vad dom vill.
Men jag tycker det redan är tillräckligt ”öppet” som det är. Dessutom framställs sex idag som en press, som ett måste! 14-åringar känner att dom redan borde ha en hel lista över sexpartners, och så ska det inte vara! Jag såg ett program på TV om unga tjejer som ville förstora brösten. Vissa av dom sa att dom hade tänkt på det redan sen dom var 11 år, förstår ni??! 11 ÅR!!!! Då ska man inte ens tänka på bröst!! Dom sa att dom ville det för dom tyckte bilderna på herrtidningar var så snygga. Jag blev så ledsen när jag såg det, så många små flickor som känner sig odugliga och osäkra på sig själva tack vare fejk-bilder? Det dem här tjejerna inte vet är att det är dom mest photoshoppade bilderna som finns! (och opererade). Detta ger en sjukt vriden syn och en falsk bild. Det sätter extrem press på unga tjejer. Dom strävar efter ett overkligt utseende som varken är naturligt eller äkta, som inte ens existerar! Jag har absolut ingenting emot utvik eller plastikoperationer. Men det hade varit en annan sak om bilderna inte var så omgjorda. Sjukt att det ska krävas något så onaturligt.
Det är vad jag tycker :) Sex är något av det bästa som finns och man ska njuta av det och göra så mycket man vill inom området. Men som sagt, det är bra som det redan är! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0