Skör tråd mellan liv och död

Man får sig en tankeställare när någon går bort.

Så många känslor som stegvis kommer: chock, Ilska, sorg, rädsla, medkänsla, accepterande, saknad.


TUSEN tankar!

Man börjar se på hur ens liv ser ut, på vad man bör värdesätta, vad man ska uppleva.
Planera aldrig för långt fram, lev nu! Uppskatta dina nära och kära, för i slutändan är det bara dom som betyder något.

Döden finns. och döden kommer att nå alla någon gång, men man vet inte när den får för sig att ta oss.
Jag vill inte skrämmas eller verka pessimistisk, tvärtom, vill jag visa hur viktigt det är att man tar hand om sig själv och varandra.
Kroppen är egentligen fantastisk som klarar så mycket som vi utsätter den för. Människokroppen är perfekt! Om man exempelvis hade haft en stereo, TV, dator igång dygnet runt, så hade den inte klarat sig så länge, trots den perfekta kunnskapen och skapningen bakom den, det hade blivit kortslutning, eller så hade den pajjat på ett eller annat sätt väldigt tidigt. Vi människor är levande! och har ett immunförsvar som håller oss friska från allt ont som finns. Vi fungerar dygnet runt, alltid... Från de första nio månaderna i magen och sen i många, många år. Det är fantastiskt! Så det är egentligen rätt logiskt att något kan gå fel någon gång, kortslutning, och allt kan vända.  Vi är så sköra, och så känsliga.
Man kan va frisk som en nötkärna, och död i nästa minut. Ibland av oförklarliga anledningar. Det kan hända SÅ mycket! Det kan ske av vilken orsak som helst, egentligen vadsomhelst. Man vill inte förstå eller acceptera det, hur det kan ske, hur en person kan vara bredvid en och i nästa ögonblick borta för alltid? Jag kan inte förstå det! Vår hjärna är inte så utvecklad för att förstå sådant, så som den inte kan förstå universums oändlighet. Vi har inte den kapacciteten.


Det är en skör tråd mellan liv och död.

Ta hand om er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0