Plastikoperationer

Här kommer ett långt jävla inlägg :)



- Det är jättevanligt med operationer nuförtiden, (visste ni att det är lika vanligt som att köpa korv?)


Ändå finns det miljontals moralkärringar som är emot detta. Om man vill ändra någonting på sin kropp och har möjlighet till det så varför inte?

Många som argumenterar mot plastikoperationer säger att man måste lära sig älska sig själv osv...

För det första
,  många väljer att operera sig för att dom har dåligt självförtroende, och ibland är detta enda utvägen för att dom ska kunna må bra. Och då är det jättebra att de har det alternativet.

För det andra
,  Man kan väl göra både och? Det BEHÖVER absolut inte vara tecken på dålig självkänsla. Vad säger att man mår dåligt eller inte älskar sig själv bara för att man gör en operation?
- Alla som har dåligt självförtroende vill inte operera sig, och vad säger att man är nöjd för att man inte opererar sig? och vise varse, - Alla som opererar sig har inte dåligt självförtroende.  Det kan helt enkelt vara att man tycker något kan bli bättre? Man kanske helt enkelt vill ha en Uppgradering av sig själv, precis som man uppgraderar allting annat?! Jag menar… lägger man ut så mycket pengar för att uppgradera sig till en ny mobil, dator, bil, hus, ja allt i stort sett… varför inte göra samma sak för sin kropp som är det viktigaste vi har?
Man lever trots allt bara ett liv (som inte är så långt för den delen) så varför ska man inte få göra vad man vill och se ut som man vill? Är det då något som behövs ändras för att uppnå det så får man göra det.


Jag tycker att de som klagar och säger att utseendet inte är så viktigt har dubbelmoral, för att det är precis vad det är om dom blir så upprörda över andras utseende. Om det inte är så viktigt, varför BRYR dom sig så mycket?? Det säger mer om dom själva än om de som de pratar om. Det visar att det är dom som mår dåligt och har dåligt självförtroende som måste hacka på andra.
Dessutom tror jag att många av dom som klagar säkert hade ändrat på vissa saker själva om dom hade kunnat.  Många är nog emot det just för att dom själva aldrig hade vågat, inte har råd, har fördomar, är rädda osv. (Absolut inte alla, men många!) För jag tror absolut inte på att dom är 100 % nöjda med sin kropp, finns alltid något som man inte är nöjd med. Sen självklart väljer inte alla att gå så långt som att göra ett ingrepp, många accepterar sina fel och sen  finns det också många som helt enkelt inte bryr sig om sånt eller lär sig att leva med det. Men de som väljer att operera sig ska kunna göra det utan att folk ska ha åsikter!


Dessutom tycker jag att då borde samma gälla med vilken förändring som helst som man gör, som t.ex: smink, tatueringar, tandställningar, nagelbyggning, färga håret osv. Har man någon moral borde man i så fall vara mot allt detta också. JAG VET att det är mycket större ingrepp, men tanken är samma!! Man förbättrar något med sitt utseende. Det är en principfråga.
Och även om det är större ingrepp så är det upp till varje person att avgöra, Var går gränsen liksom? Jag vet vissa som t.ex. aldrig i livet hade kunnat färga håret eller bygga naglarna, som för andra kan vara en vardagsgrej, men som i sin tur aldrig skulle kunna t.ex. tatuera sig, vilket andra gör men aldrig skulle kunna operera sig, och dom som opererar sig skulle kanske aldrig tänka sig att tatuera sig. Osv osv... det går i en cirkel. Alla tycker olika alla har olika gränser!!!



Det roliga är att oftast när jag hör argumenter mot detta så tycker jag de låter helt ovettiga på gränsen till korkade!
• Många säger t.ex. att dom i så fall tänker göra det när dom är äldre, och det verkligen behövs. Men vad rättfärdigar det ena och inte det andra? Är man emot det så är man mot det! Det är väl lika ”farligt” senare i livet? Och vem fan vet om man ens lever då?

• Jag hör också många predika om hur dyrt, onödigt och farligt det är. Men?! Det finns mycket som är farligt, detta är en risk som mycket annat. Kan tillexempel inte ta deras argument på allvar när dom själva tillexempel röker?! Det är också farligt (dödligt), det är också dyrt, det är också ”onödigt”, osv.

Förstår verkligen inte riktigt hur folk orkar lägga sina betydelselösa åsikter på andra, Lägg hellre ner den energin på er själva istället för att klaga över folk som väljer att se bra ut. (folk som klagar och är sura och bittra = fula)   ;)

Självklart tycker jag inte det ska gå till överdrift! Jag tycker inte heller det är OK att proppa in det i ungdomars huvud som media gör, så att ungdomar växer upp med dåligt självförtroende pga. detta och tror det är en vardagsgrej att operera sig. Man ska självklart vara uppmärksam på alla risker som finns!


Jag tycker absolut alla ska få ha sin egen åsikt om detta, och väljer man att inte göra sånt eller tycka det är fel så är det upp till var och en! Man får tycka/göra som man vill. (alla bestämmer över sin egen kropp) Men att klaga på de som väljer att göra något eller ha åsikter om det tycker jag är helt fel. Alla kan sköta sitt eget. Låter inte mer än rätt va?! :)





                               


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0